0
Vissza a laroche-posay.hu oldalra
Save your skin

A három év alatti gyermekeket ne tegye ki közvetlen napsütésnek.

Img_A három év alatti gyermekeket ne tegye ki közvetlen napsütésnek.

Gyermekkor alatt a legfogékonyabb a bőr a káros ultraibolya sugarakra. A "naptőke" a gyerekkor alatt rohamosan fogy. A gyermekkori napégést teljes mértékben el kell kerülni. A kockázat csökkentéséhez most bőrgyógyász ad tanácsokat.

Az Ön tapasztalatai szerint a szülők kellő figyelmet fordítanak gyermekeik fényvédelmére?

Manapság a média felkapta a témát és a tudatosság mértéke növekedni látszik.

Ennek ellenére nyár végén gyakran látok napégési foltokkal tarkított gyermekeket. Ez nem minden esetben a felelőtlen strandon való napozás, hanem a nyári sportok (biciklizés, tenisz) következményei, ugyanis a szülők ezekben a mindennapos szituációkban kevésbé óvatosak.

Milyen információkat ad a szülőknek a fényvédelemről?

Elmagyarázom nekik, hogy a gyermekek bőre kifejezetten sérülékeny és érzékeny a napsugárzásra.

Minél világosabb a bőrszínük (jellemzően a vörös hajúak és a szőkék), annál nagyobb a veszély. Emiatt a védelemnek ugyanolyan erősnek kell lennie kicsit borultabb időben is, mint a legforróbb nyári napsütésben. Amikor a legmagasabban van az égen a Nap, az a legveszélyesebb időszak. A gyermekkori fényvédelem nélküli napozás következményeit felnőttkorban sínylik meg.

Milyen tanácsokat ad nekik?

A három év alatti gyermekeket soha nem szabad közvetlen napsugárzásnak kitenni.

UV-szűrővel ellátott, jó minőségű napszemüveget, széles karimájú kalapot, ruházatot és magas fényvédő faktorszámmal ellátott napozó készítményeket ajánlok. A fényvédő készítménynek az UVA- és az UVB-sugarakkal szemben is magas védelmet kell biztosítania. Bőségesen és gyakran kell alkalmazni, a gyerekekkel pedig rengeteg folyadékot kell itatni, különösen a legnagyobb hőségben. Teljes mértékben kerüljük a napot délelőtt 11 és délután 4 óra között.

A HOZZÁM LEGJOBBAN ILLŐ FÉNYVÉDELEM

Három egyszerű lépés a bőrrákkal szembeni védelemért

Preview : False