0

ANYAJEGYEK ÉS A NAP: ROSSZ KOMBINÁCIÓ

Gyermek- és serdülőkor alatt a napsugárzás befolyásolja, hogy milyen mennyiségű és mekkora méretű anyajegyek jelennek meg a bőrön. Azonban minél több anyajegye van valakinek, annál nagyobb a kockázata a bőrrák kialakulásának, mivel az esetek
35%-a meglévő anyajegyből alakul ki¹. Egyrészt azért nélkülözhetetlen hatékonyan védeni a gyerekeket és tinédzsereket a naptól, hogy minimalizáljuk az új anyajegyek megjelenését. Másrészt a meglévő anyajegyek túlzott napoztatása befolyásolja, hogy később olyan léziók fejlődjenek ki, melyek elrákosodhatnak. Ezért fontos jó szokásokat kialakítani - akárcsak a bőrápolásban - az anyajegyek védelmére is az UVB és UVA sugarakkal szemben.

1 Bőrgyógyászati és Venerológiai Testület (bőrgyógyászok és venerológusok nemzeti szervezete), Franciaország.

VÉDJE ANYAJEGYEIT

Annak érdekében, hogy eleget tegyen ennek a különösen fontos követelménynek, a La Roche-Posay Laboratory kifejlesztette az Anthelios napvédő termékcsaládot, mely kombinálja a nagyon magas UVA és UVB védelmet. Különböző állagban érhető el, hogy kielégítse a legérzékenyebb bőr igényeit és elvárásait.

JÓ TANÁCSOK A MAGAS VÉDELEMÉRT NAPOZÁSKOR

Mivel a bőrrákos esetek 50-70 %-a a túlzott UVA és UVB sugárzás miatt alakul ki¹, ezért fontos követni néhány egyszerű szabályt amellet, hogy napvédőt használunk:

  • Ne menjen a napra 12-16 óra között!
  • Inkább húzódjon árnyékba a közvetlen napsugárzás helyett!
  • Kétóránként kenje be magát újra napvédővel!
  • Kevesebbet vigye gyermekeit a napra, mivel az ő bőrük sokkal érzékenyebb a felnőttekénél! A ruházat (kalap, póló, napszemüveg) is védelmet nyújt az UV sugarakkal szemben.

1 Bőrgyógyászati és Venerológiai Testület (bőrgyógyászok és venerológusok nemzeti szervezete), Franciaország.

v_push1_Dermatologists_HU.jpg
Preview : False