0
Vissza a laroche-posay.hu oldalra
Save your skin

Napsütés: biztonság mindenki számára

Img_Napsütés: biztonság mindenki számára

A napsütéssel szemben nem vagyunk egyenlők: néhány bőrtípusnak magasabb a tolerancia küszöbe, mint másoknak. De bármilyen is a fototípusa, a megfelelő védelem sok kellemetlenségtől mentheti meg.

Nagyon magas UVA-UVB-védelem

A mindennapi maximális védelem érdekében a La Roche-Posay azt javasolja, hogy akiknek érzékeny a bőre vagy napallergiára hajlamosak, használjanak nagyon magas faktorszámú készítményt az UVA- és UVB-sugarak ellen.

UVB = leégés

Az UVB-sugarak felelnek a leégésért. A világos bőrtípusok érzékenyebbek ezekre a sugarakra. Könnyen reagálnak a UVB-sugarakra, ezért nagyon magas faktorral kell védeni a bőrt: ajánlott az SPF 50+ minden napon töltött időben.
A sötétebb bőrtípusok természetesen jobban védettek és használhatnak SPF 30 fatorú készítményt mérsékelten napos körülmények között.

A fényvédő faktorszáma meghatározza a védelem időtartamát: minél magasabb az SPF, annál hosszabb a védelem. SPF 50 vagy annál magasabb faktor ugyanolyan erős védelmet ad, mint egy egyenértékű SPF 30 faktorú, de tovább tart. Ne felejtsük el: a napvédő nem akadályozza meg a barnulást. És míg a barnaság megszerzése tovább tart napvédő használatával, az eredmény tartósabb is lesz. Miért fosztaná meg magát ettől?

Aranyszabály

  • Kerülje a napozást 12 és 16 óra között! Az ultraibolya sugárzás ilyenkor a legveszélyesebb.
  • A gyerekek maradjanak árnyékban. 3 év alatti gyermeket nem szabad közvetlen napsugárzásnak kitenni.
  • Amikor csak lehetséges, viseljen jól fedő ruházatot (széles karimájú kalap, póló, napszemüveg).
  • Kétóránként kenje be magát újra napvédővel, akkor is, ha az vízálló. Ne hagyja ki a nyakat, a füleket és a lábakat se!

UVA = bőröregedés

Egész évben, minden egyes évszakban, az UVA-sugarak ott vannak velünk mindenhol. Ezek közé tartoznak a hosszú hullámú UVA-sugarak: ezek a leggyakoribbak, és jelen vannak egész évben, még felhős időben is. Behatolnak a bőrbe és maradandó károsodást okozhatnak. Ők felelősek a photoaging-ért is. Bármilyen legyen is a fototípusa, még ha az UV-sugarakra való érzékenység eltérő is, a kockázat mindenképp fennáll. Ezért ajánlott a napi védelem biztosítása.

Az Anthelios termékcsalád speciális textúrákban kapható, hogy minden bőrtípusnak és környezeti körülménynek megfelelő legyen. Mind a 27 termékének tekintetében az UVB- (SPF) és UVA- (PPD) védelmének szintje magasabb, mint az EU-ajánlás.

Mi az ultraibolya-sugárzás védőfaktor?

ImgVideo

A HOZZÁM LEGJOBBAN ILLŐ FÉNYVÉDELEM

Három egyszerű lépés a bőrrákkal szembeni védelemért

Preview : False