#ovjaboret

Védje saját és szerettei bőrét!
Ellenőrizze anyajegyeit, óvja bőrét a napon!

Töltse le az
ABCDE módszert

Ismerje meg a napsugarak káros hatását

v_damaging_effect.jpg

A nap hatása testünkre különböző tényezőktől függ, köztük az életkor, a bőr érzékenysége, a környezet és a kitettség. A felületi égési sérülésektől kezdve a bőrrákig, a túlzott napozásnak lehet olyan rövid- és hosszútávú hatása is, amelyek folyamatát már lehetetlen visszafordítani.

Tartós diszkomfortérzet

A napozás gyakran élvezetes. De rossz közérzethez is vezethet, amelyből nagyobb baj is lehet.

  • A napégés vagy erythema a leggyakoribb jele a túl sok UVB-sugárnak
  • Bizonyos dermatológiai rendellenességek, például atópia vagy rosacea, rendkívül érzékennyé teszik a bőrt a környezeti változásokra, és különösen a nap kellemetlen reakciókat is kiválthat.
  • Bár a nap úgy tűnik, hogy javítja a pattanások megjelenését, a hatás átmeneti: az UV-sugárzás megvastagítja a bőrön felső rétegét. Vigyázzon, mert ennek hatására nyár után egyre több pattanás jelenik majd meg.
  • A photodermatosis, avagy a bőr nappal szembeni érzékenysége (napallergia). A napallergia apró, piros kiütésekkel jár, amik a mellkason, vállakon, karon és lábakon jelenhetnek meg.

Milyen következményei lehetnek a védelem nélküli napozásnak?

A védelem gyerekkorban kezdődik

Már egész fiatal korban nagy hatása lehet a napozásnak. A gyermekek bőre finomabb, mint a felnőtteké, és nincsenek annyira hozzászokva a naphoz, ezért sokkal jobban oda kell rájuk figyelni.

Minden ember rendelkezik egy fajta védekezőképességgel a nappal szemben, amely segít védekezni egy bizonyos mennyiségű UV-sugárzás ellen. Ha ez a képesség kimerül, a test már nem képes kijavítani a nap által okozott károkat. Minél korábban ki van téve egy gyermek a napnak, annál hamarabb lemerül ez a fajta ellenállás. Ha szeretnénk ezt a tartalékot minél tovább fenntartani, már egész kis korban el kell kezdeni gondoskoni a megfelelő védelemről.

Megfelelő védelem

A La Roche-Posay elkötelezetten harcol a bőrrák ellen, és kifejlesztett egy megelőzésre fókuszáló oktatási eszközt, ami mindenki számára elérhető. Az interaktív Myskincheck.org honlap elősegíti önvizsgálatot, hogy a gyanús elváltozások a lehető leghamarabb észrevehetőek legyenek. Ha észrevesz egy új elváltozást, vagy ha kétségei vannak, keresse fel bőrgyógyászát a lehető leghamarabb. Ne feledje, hogy Myskincheck.org nem helyettesíti a bőrgyógyász vizsgálatát, ő az egyetlen ember, aki képes arra, hogy diagnosztizálja a gyanús elváltozásokat, és döntsön arról, hogy szükséges-e  a kezelés és ha igen, akkor mikor kell azt elkezdeni.

10 éve elkötelezett a bőrrák elleni harcban


A bőrrákok 90 %-a gyógyítható, ha időben felfedezzük.
Mint a bőrgyógyászok preferált partnere világszerte, a La Roche-Posay elkötelezett a bőrrák megelőzésében és a korai felismerésében.

Fedezze fel: MySkinCheck