#ovjaboret

Védje saját és szerettei bőrét!
Ellenőrizze anyajegyeit, óvja bőrét a napon!

Töltse le az
ABCDE módszert

Napon tartózkodás: Maximális védelem mindenki számára

Nem vagyunk egyenlők, amikor a napozásról van szó: néhány bőrtípusnak magasabb a tolerancia küszöbe, mint másoknak. De bármilyen is a fototípusa, a megfelelő védelem sok kellemetlenségtől menheti meg.

Nagyon magas UVA-UVB-védelem

A mindennapi maximális védelem érdekében a La Roche-Posay azt javasolja, hogy akiknek érzékeny a bőre vagy napallergiára hajlamosak, használjanak nagyon magas faktorszámú készítményt az UVA- és UVB-sugarak ellen.

UVB = leégés


Az UVB-sugarak felelnek a leégésért. A világos bőrtípusok érzékenyebbek ezekre a sugarakra. Könnyen reagálnak a UVB-sugarakra, ezért nagyon magas faktorral kell védeni a bőrt: ajánlott az SPF 50+ minden napozásnál.
A sötétebb bőrtípusok természetesen jobban védettek és használhatnak SPF 30 fatorú készítményt mérsékelten napos körülmények között.

A fényvédő faktorszáma meghatározza a védelem időtartamát: minél magasabb az SPF, annál hosszabb a védelem. SPF 50 vagy annál magasabb faktor ugyanolyan erős védelemet ad egy egyenértékű SPF 30 faktorú készítménnyel szemben, de tovább tart. Ne felejtsük el: a napvédő nem akadályozza meg a barnulást. És míg a barnaság megszerzése tovább tart napvédő használatával, az eredmény tartósabb is lesz. Miért fosztaná meg magát ettől?

Aranyszabály

  • Kerülje a napozást 12 és 16 óra között! Az ultraibolya sugárzás ilyenkor a legveszélyesebb.
  • A gyerekek maradjanak árnyékban. 3 év alatti gyermeket nem szabad közvetlen napsugárzásnak kitenni.
  • A ruházat (kalap, póló, napszemüveg) is védelmet nyújt az UV-sugarakkal szemben.
  • Kétóránként kenje be magát újra napvédővel, akkor is, ha az vízálló. Ne hagyja ki a nyakat, a füleket és a lábakat se!

UVA = bőröregedés

Egész évben, minden egyes évszakban, az UVA-sugarak ott vannak velünk mindenhol. Ezek közé tartoznak a hosszú hullámú UVA-sugarak: ezek a leggyakoribbak, és jelen vannak egész évben, még felhős időben is. Behatolnak a bőrbe és maradandó károsodást okozhatnak. Ők felelősek a photoaging-ért is. Bármilyen legyen is a fototípusa, mégha az UV-sugarakra való érzékenysége eltérő is, a kockázat mindenképp fennáll. Ezért ajánlott a napi védelem biztosítása.


Az Anthelios védelmet nyújt az érzékeny és napallergiás bőrnek is. Speciális textúrákban kapható, hogy minden bőrtípusnak és környezeti körülménynek megfelelő legyen. UVA-védelmének szintje magasabb, mint az EU-ajánlás.

Mi az ultraibolya-sugárzás védőfaktor?