#Infoakne

Szabadulj meg a pattanásoktól Viszkok Fruzsi és magyar bőrgyógyászok segítségével

Szakértői tanácsok

Az igazság a "csoda" aknés kezelésről

"Szabadulj meg az aknétól egyetlen éjszaka alatt ezzel a furcsa trükkel!" Néhány évvel ezelőtt az internetet böngészve reméltem megtalálni az akné csoda gyógyszerét, egy csodás hatóanyagot, amely egy pillanat alatt képes meggyógyítani aknés bőrömet. Az ötlet, hogy ez a csoda gyógymód akár a konyhaszekrényemben is rejtőzhet, csak még vonzóbbá tette a kutatást. És az otthoni gyógymódok mindenképpen csak jók lehetnek a bőrnek ... nem igaz?

Őrült konyhai tudományos kutatásaim kudarcba fulladtak. A bőröm csak akkor kezdett újra szépen ragyogni, amikor belefutottam egy bőrgyógyászati kezelési program érzékeny bőrre kifejlesztett termékregimentjébe. De azóta is nagyon vicces visszatekinteni, olyankor jót nevetek önmagamon. Íme az én 5 fő otthoni gyógymód kísérletem és társ bőrgyógyászunk Dr. Philippe Beaulieu véleménye minden egyes "csodás" összetevőről.

1

Szódabikarbóna: olcsó, készen kapható és nem túl félelmetes, ezért jó kiindulópontnak tűnt. Vízzel kevertem, így készítettem belőle házi arcradírt. Az eredmény? Az arcbőröm céklavörössé vált és rettenetesen viszketett!

A bőrgyógyász véleménye

A szódabikarbóna erősen lúgos, ami megzavarja a bőr természetes savas pH-ját. Nem javasolnám, hogy a bőrön használják!

2

Fogkrém: ez a mentolosan friss krém a fogaimat ragyogóvá varázsolja, de vajon mit tesz a bőrömmel? Nem sokat, mint kiderült! Túl erős volt és nagyon szárított: a bőröm piros lett és hámlott tőle.

A bőrgyógyász véleménye

Akárcsak a szódabikarbóna, a fogkrém is lúgos és megváltoztatja a bőr természetes egyensúlyát. Nem ajánlanám egyetlen betegemnek sem, hogy fogkrémet használjon a bőrére, főként azért, mert oly sok célzott és hatékony megoldás létezik!

3

Kókuszolaj: ezt télen próbáltam, amikor a bőröm kicsit száraz volt. Sokaktól hallottam, hogy nagyon jól hidratál. Kicsit zsírosnak éreztem és később olvastam, hogy eléggé komedogén. Ez tehát semmiképpen sem az akné ellenszere!

A bőrgyógyász véleménye

A kókuszolaj nagyon jó hidratáló száraz bőrre, de nem egy célzott akné kezelés!

4

Teafaolaj: az online fórumok tele vannak ezt a természetes fertőtlenítőt dicsérő ódákkal. Meg kell mondanom, hogy úgy tűnt, hogy hatásos a pattanások ellen, de végül nem volt elég jó megoldás az aknés bőr hosszú távú kezelésére.

A bőrgyógyász véleménye

A teafaolajnak bizonyított fertőtlenítő hatása van, tehát nem ez a legrosszabb választás! De nem hat az aknét okozó szőrtűszőkre.


Amint látjátok, a házi gyógymódok, furcsa trükkök és "csoda megoldások" gyakran csak rontanak a helyzeten és semmiképpen sem helyettesítik a valódi bőrgyógyászati szakértelmet! A józan ész és a megfelelő bőrápolási termékekkel végzett célzott kezelések mindig hatékonyabbak lesznek a szüleid konyhaszekrényében talált összetevőknél!


Fedezz fel néhány kipróbált és tesztelt akné elleni bőrgyógyászati megoldást itt vagy nézd meg ezt a videót, amelyben egy bőrgyógyász mutat be különböző akné elleni kezeléseket: