#Infoakne

Szabadulj meg a pattanásoktól Viszkok Fruzsi és magyar bőrgyógyászok segítségével

Szakértői tanácsok


Milyen ételek okozhatnak aknét?
… és lehetséges, hogy a megoldás a tányérunkban rejlik?

v_article-acne_food.jpg
1

A tejtermékek aknét okozhatnakIGAZ
Különböző tanulmányok különböző eredményeket mutatnak, de van valami abban, hogy a megnövelt tejbevitel aknét válthat ki. Az orvosok sem tudják pontosan, hogy miért, de az egyik feltételezés  szerint a tejben található hormonok a bűnösök ezért. Próbáld meg csökkenteni a tejtermékek bevitelét (itt nem a teljes kiiktatásukra gondolunk!) és figyeld meg, hogyan reagál a bőröd! És ne feledd a tejsav protein shakek koncentrált tejnek számítanak! Kerüld őket, ha a pattanások a tét!

2

A csokoládé pattanásokat okozHAMIS
Minden ember más, ezért ha úgy tapasztalod, hogy a csokoládé Nálad pattanásokat vált ki, kerüld a fogyasztását, ha tudod! De nincsen bizonyíték arra, hogy a csokoládénak bármilyen hatása lenne az aknéra. A fekete csokoládéban pedig a bőrre jótékony hatású antioxidánsok vannak!

3

Az édességek és a sütemények okozhatnak pattanásokatIGAZ
Új tanulmányok bizonyítják, hogy a magas glikémiás indexű ételek - amelyek a vércukor szint kiugró emelkedését is okozzák - ronthatnak az aknén. Tudjuk, hogy ezt könnyebb kimondani, mint csinálni, de annak érdekében, hogy a bőröd boldog lehessen, válaszd inkább a magas rosttartalmú és a teljes kiőrlésű termékeket az egyszerű cukor és a fehér liszt helyett!

4

A túl sok víz fogyasztása aknét okozHAMIS
A megfelelő hidratálás alapvető fontosságú a bőr számára és a Te bőröd ez alól nem kivétel!

5

A halolajak a szép arcbőr legjobb barátaiIGAZ
Az olajos halak bővelkednek omega-3 zsírsavakban, amelyek segítenek harcolni a szervezet gyulladásai ellen, beleértve a legnagyobb szervet: a bőrt is. Próbálj hetente néhányszor az étrendedbe iktatni egy-egy szelet lazacot vagy tonhalat! Ha pedig ki nem állhatod a halat, a dió is jó megoldás lehet!

6

A vitaminok és az ásványi anyagok többnyire segítenek az aknénHAMIS
Az akné fő okai elsősorban hormonálisak és nem vitamin- vagy ásványianyag-hiány okozza. Ugyanakkor a sok gyümölcsöt és zöldséget tartalmazó, kiegyensúlyozott étrend segít a bőrbe juttatni azokat az alapvető tápanyagokat, amelyekre szüksége van a pattanások gyógyításához. A "szivárvány a tányérban" egy jó módszer, hiszen a színes gyümölcsök és zöldségek természetes antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek segítik a bőrt a gyulladások fékentartásában.

7

A zsíros ételek, mint a pizza és a sült krumpli fokozzák az aknétHAMIS
Közkeletű tévhit hogy az elfogyasztott olajos ételek a pórusok olajtartalmát növelik, mégsincs egyenes összefüggés e kettő között! Ugyanakkor a telített zsírokban gazdag étrend felgyorsíthatja a gyulladásokat a test minden szervében, a bőrt is beleértve. Összefoglalva tehát a pizza és a sült krumpli nem okoz aknét, de az egészség szempontjából a mértékletesség nagyon fontos!

8

Az alkohol pattanásokat okozHAMIS
Nincsen bizonyíték arra, hogy az alkoholnak bármilyen hatása lenne az aknéra. Ugyanakkor köztudott, hogy az arc kipirosodásán ront, mert a bőr ereinek kitágulását okozza és szárító hatása is van, ezért  mértékletesen fogyaszd!