#Infoakne

Szabadulj meg a pattanásoktól Viszkok Fruzsi és magyar bőrgyógyászok segítségével

Szakértői tanácsok


Pattanások: nyomni vagy nem nyomni:
ez itt a kérdés…

v_article-to-pop-or-not.jpg

Képzeld el. Ez egy fontos nap Neked. Egy randi, egy buli, egy állásinterjú … A készülődés első lépéseként beugrasz a zuhany alá, amikor valamit megpillantasz a tükörben! És ott van: piros, dudoros és kifakadásra kész pontosan az orrod hegyén…Az első reakciód? Legyőzni a nem várt betolakodót! Pedig a bőrgyógyászok a betegeiknek évek óta mondják: el a kezekkel azokról a pattanásokról! De miért is oly rossz dolog kinyomni a pattanásokat? Megkértük Dr. Philippe Beaulieut, hogy mondja el szakértői véleményét.
"Mindig azt tanácsolom a betegeimnek, hogy álljanak ellen a csábításnak és ne nyomják ki a pattanásokat. Gyors megoldásnak tűnhet, de valójában nagy eséllyel csak ront a problémán."


Ezért: ha kinyomsz egy pattanást, akkor szó szerint kiszakítod a bőrt. Ez károsíthatja a fertőzött szőrtüszőt és növelheti a gyulladást. Ez az amitől a bőrgyógyászok a legjobban félnek, mert a nagyon erős gyulladások akné nyomokat hagynak a bőrön. Továbbá a fertőzés át is terjedhet más területekre vagy a körmökről akár új fertőzés is kerülhet a bőrre."Az az igazság, hogy a pattanások kinyomása egy rossz szokás, amit jobb elkerülni."
Néha egy kis akaraterő és türelem is meghozza a várt eredményt. De ne feledd, hogy a sarki gyógyszertár egy egész sereg akné elleni szert kínál, amelyek segítségével harcolhatsz ellenük ... csak ne szó szerint tedd!


Klikkelj ide, ha több információt szeretnél a bőrhibák elleni harc eszközeiről