3 KÉRDÉS A SZAKÉRTÖHÖZ

A zsíros bőr körültekintő ápolást igényel.

Img_A zsíros bőr körültekintő ápolást igényel.

Zsíros bőrről az arc, illetve a fej bőrének esetében beszélhetünk a leggyakrabban, mely a faggyúmirigyek túlműködése következtében kialakuló probléma. A zsíros bőr nagyobb odafigyelést igényel, különös tekintettel annak tisztítására és sminkelésére. Bőrgyógyász szakértőnk tanácsát olvashatjátok ezzel kapcsolatban.

Mi az, amit megvizsgál azon páciensei esetében, akik a zsíros bőr panaszával fordulnak önhöz?

A szóban forgó páciensek arcbőre sok esetben fénylő, különös tekintettel a homlok és az orr környékére.

Emellett bőrük pórusai is tágabbak és a bőrük vastagabb. Súlyosabb esetekben pedig az arcbőrt fedő zsíros réteg kézzel is tapintható. Fejbőrük korpásodásra hajlamos, mely zsírossá teszi a hajukat is. Sok esetben számolnak be a használt sminktermékek által okozott bőrproblémákról is.

Milyen tanácsot szokott adni nekik, bőrük tisztítására vonatkozóan?

A zsíros bőr körültekintő ápolást igényel.

Minden zsíros bőrtípussal rendelkező páciensemnek hangsúlyozom, hogy heves tisztítással céljuknak mindig az ellenkezőjét fogják elérni. Ugyanis minél inkább igyekszünk a bőrön lévő faggyút eltávolítani, bőrünk annál többet fog termelni, hogy pótolja azt. Így fontos, hogy kimondottan a zsíros bőr igényeire kifejlesztett termékeket használjunk, melyek kíméletesen tisztítanak. Gyakran szoktam javasolni például micellás víz vagy arclemosó tej használatát. Fontos, hogy a bőr tisztítása gyengéden történjen, az esti órákban.

Mit javasol szeborreás bőrre?

A bőr mirigyei által termelt faggyú szerepe az, hogy megvédje a bőrt a kiszáradástól,

mégis, sok esetben a zsíros bőr felszíne hámlóvá válhat, szeborreás ekcémát okozva az arc központi területein. Zsíros bőrtől szenvedő páncienseimnek ezért mindig olyan készítményeket javasolok, melyek ennek a bőrtípusnak a speciális igényeit szolgálják. Fontos, hogy olaj alapú kozmetikumok helyett vízbázisúakat használjanak, valamint olyan hidratáló termékeket szoktam javasolni, melyek mattítják a fénylő bőrt.

Önnek ajánljuk

Mutassa az összes cikket