3 KÉRDÉS A SZAKÉRTÖHÖZ

"Csak a magas és a nagyon magas fényvédelmet ajánlom!"

Img_"Csak a magas és a nagyon magas fényvédelmet ajánlom!"

Az UV-sugarak felelősek az idő előtti bőröregedésért. Mindenkinek szüksége van fényvédelemre. A védelem elérhető ruha viselésével, kalappal, UV-szűrővel ellátott napszemüveggel, illetve bőrgyógyászok által javasolt fényvédő készítmények fedetlen bőrfelületeken való bőséges alkalmazásával.

Contexto

A napsugarakkal való érintkezés mértéke (hegyvidék, óceán, tengerpart) a fény visszaverődésétől függően megkívánja, hogy maximalizáljuk a fényvédelmet.

Nagyobb figyelmet kellene fordítani a világos, leégésre hajlamos bőrre. Szintén figyelembe kell vennünk a napszakot: 11 és 16 óra között fokozottan kell ügyelni a bőr védelmére. Kétóránként bőségesen újra kell alkalmazni a fényvédő készítményeket.

Nincsenek a páciensei kicsit elveszve, mikor a megfelelő fényvédő készítmények kiválasztásáról van szó?

Nagyon széles a választék.

A fényvédelem mértékét jelző címkéket négy kategóriára egyszerűsítettük le: Alcsony, Mérsékelt, Magas, Nagyon magas. Csak az utolsó két kategóriát javaslom. Nagyon fontos, hogy olyan széleskörű fényszűrő-rendszerrel ellátott készítményt válasszunk, amely hatékonyan véd a leégésért felelős UVB- és a bőröregedést okozó UVA-sugarakkal szemben. Végül pedig olyan textúrájú terméket kell választani (krém, fluid, gél), amely a legmegfelelőbb a kérdéses területek lefedésére és a páciens bőrtípusának és igényeinek a lehető legjobban megfelel.

Mit gondol, mik a jó fényvédő készítmények fő ismérvei?

Először is, a hatékonyságuk.

Ruházat szempontjából a szorosan szőtt, lehetőleg sötét színű anyagokat válasszuk. A napszemüvegnek az EU szabványban előírt lehető legteljesebb UV-védelmet kell biztosítania. A fényvédő készítmények esetében a Magas és a Nagyon magas védelemmel rendelkező napozókat részesítsük előnyben és gyakran alkalmazzuk őket. Egyéb fontos jellemzők, amiknek meg kell felelnie a jó fényvédőnek: magas tolerancia, fotostabilitás, vízálló képesség, izzadtság-álló képesség. Hogy megfelelően lehessen őket alkalmazni, kellemes textúrával kell rendelkezniük és praktikusnak kell lenniük.

Önnek ajánljuk

Mutassa az összes cikket